Maandag vanaf 7:30 uur bereikbaar

       ! 

Telefoon: 050 549 4170

Webshop keurmerk
Beoordeling van onze klanten

De oplossing om stofvrij voegen uit te hakken!

Zoals eerder al aangegeven op onze website helpen wij van THS Tools u graag met problemen met kwartsstof. Wij kunnen u altijd adviseren en zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van stofvrij gereedschap. Dit artikel gaat over een nieuwe oplossing die wordt geboden om op een effectieve manier stofvrij te kunnen hakken.

Spytze Watervernevelaar Pro

Klik hier voor de Spytze watervernevelaar, de oplossing voor stofvrij hakken!

De laatste tijd is er de trend dat door de arbeidsinspectie gevraagd wordt naar een certificering, die aantoont dat er minder dan 0,075 mg/m3 kwartsstof vrijkomt bij het hakken. Een aantal van onze klanten hebben dit al ondervonden. Dit was de reden dat de Spytze watervernevelaar een aantal testen heeft ondergaan en de resultaten waren dusdanig goed dat er zonder problemen de hele dag gewerkt kan worden met de Spytze watervernevelaar pro op basis van de volgende resultaten: 

Nummer test

Meetduur minuten

Vrijkomend kwarts mg/m3

Wettelijke grenswaarde mg/m3 in 8 uur

1

386

0.0153

0.075

2

322

0.0269

0.075

3

384

0.0276

0.075

 Uit de testen blijkt dat wanneer u met deze oplossing van Spytze werkt, maar 20 % van de wettelijke norm aan stof produceert, Hierdoor is het certificaat voor deze machine met gemak gehaald. Het certificaat hiervan kunnen wij op verzoek mailen, zodat u deze aan de arbeidsinspecteur kunt laten zien!

Wanneer u gebruik maakt van een hakhamer met een luchtuitlaat aan de voorkant (bijvoorbeeld: Spytze MD16 / Spytze MD22 / Atlas Copco RRC13 ) dan dient u gebruik te maken van een rubberen stop. Deze stop zorgt ervoor dat er geen lucht in de voeg blaast waardoor onnodig stof zich zou kunnen verspreiden. Heeft u deze rubberen stop niet (meer), neem dan gerust contact met ons op!

Hulpmiddelen bij de Spytze watervernevelaar

Zoals hieronder te zien zijn er drie manieren om de spyzte watervernevelaar te gebruiken. Als standarduitvoering zonder hulpmiddel, met een riemclipuitvoering en een steigerhaakuitvoering. Stel gerust uw vragen via ons contactformulier.

Watervernevelaar

Drukketels van Spytze om te gebruiken bij de watervernevelaar

Indien u geen beschikbaarheid over water heeft, kunt u gebruik maken van een drukketel. Deze drukketels zijn geïnsepcteerd door de arbeidsinspectie en voldoen aan de regels en wetten die op dit moment gelden en de aankomende tijd ook zullen gelden.  De drukketels zijn leverbaar in verschillende maten en geschikt voor verschillende werkplekken, wij geven graag advies over de beste optie voor u!

Zo kunt u dus effectief stofvrij werken met uw voegenhamer, is het nog niet helemaal duidelijk of wilt u graag persoonlijk advies? Bel dan gerust mer 050 549 4170 of mail naar info@thstools.nl.