Wat voor soort hogedrukreiner is goed voor mij?

Wat voor soort hogedrukreiner is goed voor mij?

Hogedrukreiniger

Wanneer u een hogedrukreiniger wilt aanschaffen komen hier een aantal dingen bij kijken. Hieronder geven we u informatie over hogedrukreinigers, om u te helpen een goede keuze te maken.

Hogedrukreinigers moeten worden aangesloten aan een waterleiding. het is niet handig om zomaar warm of heet water te gebruiken, veel hogedrukreinigers zijn hier namelijk niet tegen bestemd. Het is belangrijk om veilig te werken. Houdt altijd voldoende afstand tussen het spuitstuk en wat je reinigt. Wanneer je gebruik maakt van de hogedrukreiniger is het goed om te zorgen voor een stabiele ondergrond, dit vanwege de tegenkracht. Als laatste is het goed om te weten dat je nooit de hogedrukreiniger schoon moet maken met de stekker nog in het stopcontact, dit om kortsluiting te voorkomen.

Je kunt hogedrukreinigers indelen in ruwweg 3 categorieën. Het onderscheid dat je kan maken is hogedrukreinigers voor incidenteel gebruik, regelmatig gebruik en intens gebruik. Dit op basis van de waterdruk, de reinigingscapaciteit en de wateropbrengst.

Incidenteel gebruik

Hogedrukreinigers die gebruikt worden voor incidenteel gebruik zijn geschikt voor het af en toe reinigen van licht vuil, bijvoorbeeld rondom het huis. Dit kan zijn op fietsen, verschillende soorten gereedschap en tuinmeubilair. De waterdruk is hierbij wat minder hoog.

Regelmatig gebruik

De tweede categorie zijn hogedrukreinigers die gebruikt worden voor regelmatig reinigen. Deze hogedrukreiniger kan gebruikt worden voor gemiddelde vervuiling. Voorbeelden hiervan zijn een terras, schutting of een auto.

Intensief gebruik

De laatste categorie zijn hogedrukreinigers die gebruikt worden voor intensief gebruikt. Deze hogedrukreiniger kan gebruikt worden voor hardnekkige vervuiling. Voorbeelden hiervan zijn terrassen, zwembaden en tractors.

7 juli 2020

Inschrijven voor de nieuwsbrief