Wat is het beste merk voor elektrisch gereedschap?

Wat is het beste merk voor elektrisch gereedschap?

Een van de meest gestelde vragen die voor veel discussie zorgt is: Welk gereedschapsmerk kan ik het beste kopen? Dit is een vraag die zeer moeilijk te beantwoorden is, omdat het van veel factoren afhankelijk is. Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeuren en iedereen heeft bepaalde eisen waaraan zijn gereedschap moet voldoen. Dit ligt natuurlijk ook aan de klus waar het elektrisch gereedschap voor gebruikt wordt. Een doe-het-zelver heeft andere eisen en wensen dan een professional. In dit artikel proberen we de verschillen per merk uit te leggen zodat u de juiste keuze kunt maken.

Alles van één merk?

Veel mensen hebben de voorkeur om al hun gereedschap van één merk te hebben. Dit ziet er niet alleen mooi uit, maar heeft meer voordelen. Zo hebben de meeste merken een accu-platform en handige koffersystemen. Deze koffers, systainers of boxen zijn aan elkaar te bevestigen zodat ze makkelijk kunnen worden opgeborgen of vervoerd. We zien vaak dat mensen trouw blijven aan een merk als deze goed bevalt. Aannemers, electriciens en installateurs houden er van om alles goed voor elkaar te hebben.

Accu platformen

Bij 230v powertools is het niet erg als u meerdere merken door elkaar gebruikt. Elke machine is een los werkend product. Dit is anders als er gebruik wordt gemaakt van accu-gereedschap. Bijna alle gereedschapmerken hebben hun eigen accuplatform. Dit houdt in dat de accu's van het merk op de meeste andere machines van dit merk gebruikt kunnen worden. Dit moet dan wel hetzelfde voltage hebben. (m.u.v. MultiVolt) Als er dus eenmaal gekozen is voor een bepaald merk, is het voordeliger om al het accu gereedschap van dit merk aan te schaffen. Zo kunnen de accu's op alle gereedschappen gebruikt worden.

Top 5 merken elektrisch gereedschap

Omdat iedere klus anders is, kunnen wij niet zeggen welk merk het beste is. Wel kunnen wij van de grotere merken uitleggen wat de voor- en nadelen zijn. Daarom Staan deze merken in willekeurige volgorde.

  • Bosch PowerTools (Blauw)

Bosch is een van de bekende merken. Dit komt doordat het merk niet alleen power tools maakt, maar ook bijvoorbeeld wasmachines, ruitenwissers etc. Naast de blauwe tools hebben ze ook een lijn met groene machines. Dit zijn machines die geschikt zijn voor thuis-klussers.

Voordelen: Goede prestaties en betrouwbaarheid. Goede 18V en met name een unieke en uitgebreide 12V lijn.

Nadelen: Bosch is weinig innovatief. Producten variëren tussen doe-het-zelf en profi klasses.

 

  • Hikoki (voorheen Hitachi)

Hikoki is sinds 2018 de nieuwe naam van Hitachi PowerTools. De bekende groene machines zijn hetzelfde gebleven, enkel de naam is gewijzigd. Hikoki staat voor kwalitatieve machines. Ontworpen in Japan. Hun innovatieve MultiVolt systeem betekende een revolutie op de markt. Hikoki staat bekend als een zeer betrouwbaar professioneel gereedschap.

Voordelen: Japanse kwaliteitsmachines. Met het MultiVolt platform gebruik je de accu's zowel op 18V als op 36V machines. Goede beschikbaarheid en uitstekende service en garantie.

Nadelen: Hikoki heeft niet het breedste programma.

Bekijk alles van Hikoki

 

  • Makita

Ook Makita komt uit Japan. Makita heeft een ontzettend groot assortiment powertools die wisselen tussen bouwmarkt en professionele kwaliteit. Zo is er voor ieder wat wils. 

Voordelen: Het grootste assortiment aan machines

Nadelen: Soms te veel keus in bepaalde categorieën. Wisselende kwaliteit.

 

  • Festool

Festool is een bekend merk voor elektrisch (accu) gereedschap. Het wordt met name in de houtbouw en timmerwerken veel gebruikt. Het merk staat bekend om zijn hoge kwaliteit en is dan ook bij veel mensen (Festofielen) zeer geliefd.

Voordelen: Hoge kwaliteit

Nadelen: Hoge kwaliteit komt met een hoge prijs. Beperkt assortiment, met name gericht op houtbewerking.

 

  • Overige merken

Natuurlijk zijn er nog veel meer merken. Sommigen bekender, sommigen minder bekend. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

Mikwaukee, DeWalt, Flex, Spit, Einhell, Metabo

Gereedschap top 5

top 10 gereedschap

 

De laatste jaren komen er helaas ook steeds meer goedkope merken bij waarbij de kwaliteit alles behalve goed en veilig is. Deze machines gaan meestal niet lang mee en er zijn naderhand geen onderdelen meer te krijgen. Denk hierbij aan merken die u bij de goedkopere supermarkten etc. ziet liggen: Parkside, Vonroc, Ferrex, Ferm zijn hier voorbeelden van.

27 juli 2022

Inschrijven voor de nieuwsbrief