Wat is een Hikoki systainer?

Wat is een Hikoki systainer?

Als u van plan bent om een Hikoki machine aan te schaffen heeft u vast de term systainer voorbij zien komen, vaak gevolgd door een getal. Ook Hitachi gebruikte deze term, voordat zij in 2018 hun naam wijzigden in Hikoki, vaak. Maar wat is nou een systainer? En welke varianten zijn er?

Hoe worden Hikoki machines geleverd?

Veel van de Hikoki machines worden geleverd in meerdere uitvoeringen. Soms is het dan ook lastig om goed te zien wat de verschillen zijn tussen de uitvoeringen. In de meeste gevallen is uit de artikelcode op te maken hoe de machine wordt geleverd. Dit kan bijvoorbeeld in doos zijn, maar ook in een kunststof koffer of in een Systainer. Dit is te zien aan de laatste 3 cijfers of letters uit de code. Eindigt de artikelcode op W4Z, bijvoorbeeld G18DSL2W4Z, dan wordt de machine geleverd in een kartonnen doos. Eindigt hij op W2Z, zoals bij de WH36DBW2Z, dan wordt de machine in een handige Hikoki Systainer geleverd. Hieronder leggen we uit wat dit precies inhoudt.

Wat is een Systainer?

Een systainer, ook wel Hikoki system case(HSC), is een luxe, stevige kunststof koffer. Het bijzondere aan deze gereedschapskoffer is dat hij is voorzien van een speciaal kliksysteem waardoor er meerdere van deze systainers op elkaar geklikt kunnen worden. Alle systainers hebben dezelfde breedte en diepte en passen dus perfect op elkaar. Enkel de hoogte kan verschillen, afhankelijk van de machine die er in zit. Je kan zo eenvoudig een toren maken van je werkkoffers. Zo ruim je ze altijd netjes op, of vervoer je ze makkelijk naar de klus. De harde cases zijn licht van gewicht, maar toch erg sterk. Door het hoogwaardige materiaal zijn ze goed bestand tegen vallen en stoten. De systainers zijn los verkrijgbaar, maar worden dus ook vaak meegeleverd bij gereedschap van Hikoki. In dat geval zit er een speciale, op maat gemaakte inlay in zodat de machine er perfect in past.

Welke varianten zijn er?

De systainer is verkrijgbaar in verschillende hoogtes, zodat er voor de meeste machines een geschikt model is. De vier verschillende hoogtes worden aangegeven met het getal 1 t/m 4. De HSC1 (HSCI) is het laagste model, de HSC4 (of HSCIV) het hoogste. Daartussen heb je dus nog de HSC2 (HSCII) en HSC3 (HSCIII).

De Hikoki System Case 1 is tevens leverbaar in een uitvoering met sorteerbakjes. Super handig, want zo kan je deze HSC dus eenvoudig op de systainer van je boorhamer klikken en heb je bijvoorbeeld pluggen en schroeven bij de hand.

Extra handig is het onderstel, waar de stapel boxen op vastgeklikt kunnen worden. Zo rijdt je overal naar toe met al je power tools bij de hand!

Hoe zie ik of een machine wordt geleverd in een systainer?

Zoals eerder aangegeven, is het vaak aan het artikelnummer af te lezen of een machine in systainer wordt geleverd. Echter zijn er veel verschillende nummers in gebruik, waardoor het niet altijd even duidelijk is. Gelukkig hebben wij het heel makkelijk gemaakt door bij het overzicht van alle machines iconen te plaatsen van systainers, zodat u in één oogopslag kunt zien of een machine in systainer wordt geleverd.

Hier boven ziet u de verschillende uitvoeringen van dezelfde machine. De eerste wordt geleverd in doos, de tweede in een systainer en de derde ook, maar dan ook nog inclusief de accu's en lader.

Andere merken?

Het is in sommige gevallen ook mogelijk om de gereedschaps koffers van andere merken te combineren met die van Hikoki. Zo gebruikt Makita hetzelfde kliksysteem op de Mbox. Oudere koffers van Festool zijn ook te gebruiken. Let bij het uitzoeken van een koffer op de clips. Hikoki maakt gebruik van 2 clips aan de voorzijde en 1 clip aan iedere zijkant.

Vragen?

Wilt u meer weten of heeft u andere vragen? Neem gerust contact met ons op via mail of telefoon. Onze specialisten staan u graag te woord!

Losse Hikoki Systainers kopen?

6 juli 2022

Inschrijven voor de nieuwsbrief